Som domare är du alltid välkommen och eftersökt!

Att vara domare på BBQ-tävlingar är ett hedersuppdrag som tas på stort allvar inom BBQ-sporten. Som certifierad domare genom SBQA är du välkommen att döma på tävlingar inom WBQAs organisation runt hela världen. Via WBQAs sidor får man reda på var och när både nationella och internationella tävlingar går av stapeln. Som domare är du alltid välkommen och eftersökt!

Som domare bedömer du de rätter lagen lämnar in utefter ett antal kriterier såsom smak, textur eller konsistens, utseende och andra. Man dömer blint dvs. man vet inte vilket lag som lämnat in vilken rätt för att bedömningen ska bli så rättvis som möjligt. För att det ska bli så tydligt som möjligt använder sig SBQA/WBQA av en förutbestämd skala så alla vet vad de olika poängen faktiskt betyder. Domarna uppmuntras även att komma med skriftliga kommentarer som lagen efter tävlingen får ta del av och som är mycket uppskattade då de ger lagen bra uppslag om vad de ska jobba vidare med.

Utbildningen och certifieringen sker i Sverige när vi har tillräckligt många som är intresserade. Oftast hålls utbildningarna i Landskrona eller Alingsås men om det finns tillräckligt många intresserade från en specifik ort kan utbildningen föreläggas där. Då det ingår en hel del smakande under utbildningen kostar den 500kr och då ingår även årsavgiften till WBQA. Anmäl ditt intresse av att bli domare till info@sbqa.nu så återkommer vi med datum för nästa utbildning.