Nu är det klart! SM-finalen år 2019 kommer att avgöras i vacker miljö i potatisens svenska huvudstad: Alingsås!

Lagen samlas under kvällen på fredagen den 14 juni, tävlingsgrillandet får påbörjas kl. 23:00
Lördag 15 juni är sedan en fullspäckad tävlingsdag.
Exakt tidsschema kommer att kommuniceras ut senare.

För samtliga nedanstående kategorier gäller att lagen själva ansvarar för råvaror!
Kategorier markerade som “freestyle” bedöms som “Alternative entries”, komplett regelverk och information kommer att skickas ut till alla lag.

  • “Veggie Breakfast” (Vegetariskt, freestyle, måste innehålla färskpotatis)
  • Karré med sidorätt, tomat. Max 6 kg kött.
  • Kyckling med sidorätt, majskolv. Max 4 st kycklingar. Måste vara svenskproducerad.
  • Revben med sidorätt, bakpotatis. Max 4 kg revben från gris, valfri cut (t.ex. St Louis cut, kamben, spare ribs, baby back ribs…)
  • Dessert (freestyle)
  • Brisket med sidorätt, blomkål/beta. Max 8 kg brisket.

Väl mött i Alingsås för Fire, Food, Friendship & Fun!